Mother’s Day

Mother’s Day in many countries is an annual holiday celebrated on the second Sunday in May. Mother’s Day recognizes mothers, motherhood and maternal bonds in general, as well as the positive contributions that they make to society. Popular observances include holiday card, flowers and gift giving and family dinners.

Äiti

Sylvia Gunhild on kaunis nimi, minun äitini nimi.

Äiti nukkuu! Maista edes vähän tästä nokkamukista! Keitto on hyvää! Nukut yhtä paljon kuin pienet vauvat, melkein koko ajan.

Kun pistän käden käteesi, puristat yllättävän voimakkaasti. Hoitaja tulee huoneeseen, on aika ottaa lääkkeet.

Radioissa ihana moniääninen kuoro kantaa meidät avaraan tilaan, valtavaan kirkkomaiseen rakennukseen, jonka  katon holvikaaret ulottuvat taivaisiin.

Äiti rakas, älä lähde vielä! Jos vielä kerran jaksaisit istua, edes hetken. Menisimme kanttiiniin, joisimme taas hyvät kahvit. Voisin ostaa sinulle salaa makean pullan, ei kerrottaisi hoitajille, ei diabetes nyt yhdestä pullasta…

Äiti kulta. Katselin tänään vanhoja valokuvia. Sinulla oli koulun ensimmäiselle luokalla kauniit valkoiset helmet kaulassa. Sait ne, kun oma äitisi kuoli, jäit täysin orvoksi, olit seitsemän ikäinen. Sinulla on kuvassa suuret kauniit silmät, niin surulliset.

Lähdin kauan sitten luotasi. Kävin harvoin, aina kun lähdin, katsoit parvekkeelta niin kauan kunnes häivyin puiston puiden kätköön. Vilkutit. Sitten et enää jaksanut nousta parvekkeen kynnyksen yli ja muutit tänne.

Äiti kulta, avaa silmäsi edes hetkeksi, ole niin kiltti. Haluaisin kertoa mitä lastenlasten lapsesi ovat tehneet, mitä oppineet. Muistatko viime kesänä lammen rannalla kun ne pikkuiset työnsivät sinua pyörätuolissa, pysähdyitte katsomaan kauniita kukkia, huvimajassa joimme kahvit. Hymyilit.

Silitän poskeasi, otsaasi, pidän kädestäsi. Äiti, minä olen tässä, poikasi.

Enkelit katselevat meitä lempeästi. Ne haluaisivat viedä sinut pian kotiin, oman Hilja-äitisi ja Jukka-poikasi luokse.

Äiti. Sanoit niin usein rakastavasi. Usein pyysit ”älkää sitten itkekö.” Äiti rakas, en voi täyttää pyyntöäsi. Sinulle syntyy näinä päivinä tyttärentyttären tytär tai poika. Elämä jatkuu näissä pienissä.

 Rakas emoni, rakas emoni. 

Cantores Minores, Cathedral-Choir, Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: