Kuka kelpaa Jumalalle?

Mielipideosastoilla kristillisestä uskosta kiistelleet jakautuvat karkeasti ottaen kahteen ryhmään. Joillekin Jumala on rakastava isä, toisille lapsiaan helvetin tulella uhkaileva sadisti.

Jotkut kuvittelevat saaneensa Jumalalta oikeuden tuomita lähimmäisiään. Moni tuomitsija katsoo maailmaa avaimenreiästä ja raivostuu, kun häntä pyytää vilkaisemaan ulos ikkunasta.

Piispa Irja Askola tuomittiin ankarasti, kun hän siunasi homoparin lähetystöhän. Kun heterot harrastivat lähetyskentällä vuosikymmenien ajan iljettävää pedofiliaa, heitä suojeltiin. Monet lapsenraiskaajat ovat saaneet veljiltä synninpäästön, kun taas ”maailman lapsi” joutuisi vankilaan.

Kristillisellä tv-kanavalla esiintyvät television parhaat näyttelijät. Joku räyhää, joku nauttii omasta viettelevästä nuotistaan ja hihkaisee määrävälein ”halleluja.” Sivuosissa ovat asialliset, miellyttävät julistajat.

Mies julisti televisiossa että ”juuri nyt Jumala tarttuu sinuun.” Välttyisin Jumalan tuomiolta, jos lahjoitan TV-Seiskalle rahaa. Piru kehotti minua tarttumaan miestä kravatista ja vaatimaan avustusta asunnottomien yömajahankkeeseen.

Nuori nainen hihkui, että Suomea hallitsee uskosta luopumisen henki. Hän tunsi sen raskaana fyysisenä taakkana heti kun kone laskeutui Seutulaan Amerikan reissun jälkeen. Ettei vain olisi lento aikaeroineen tuntunut taakkana neidon hartioilla ja päänupissa. Silloin voi kuulla ja nähdä ties mitä.

Ylen TV-kanavalla insinööri kertoi olleensa profeetan johdolla oikeuslääketieteen laitoksella herättelemässä kuollutta. Laulettiin, rukoiltiin ja puhuttiin kielillä. Profeetta väitti, että paloiksi leikellyn vainajan huulet liikkuivat. Insinööri erosi lahkosta, liika oli liikaa, varsinkin insinöörille.

Nainen kertoi samassa TV-ohjelmassa, että aviomies lopetti tunnetun saarnaajan vaatimuksesta syöpälääkityksen. Saarnaaja uskotteli, että syöpä katoaa rukoilemalla. Jos näin ei kävisi, syynä olisi heikko usko. Mies kuoli, ei siis ollut oikea uskovainen.

Jotkut uskovaiset tuominnevat minut helvettiin tämän ”raskauttavan” tekstini perusteella. Sinne he ovat jo tuominneet jo piispat Irja Askolan ja Samuel Salmen, olen siis hyvässä seurassa. Pelkään, että helvettiin joutuvat myös muita tuomitsevat ulkokullatut; kyllä tulipätsissä olisi tarpeeksi tuskallista ilman heitäkin.

Tavallinen syntisten kaipaa Jumalalta armoa ja lohdutusta. Sunnuntain jumalanpalveluksessa tulee levollinen mieli, jopa halu olla edes vähän parempi ihminen. Se menee pian ohi, mutta seuraavana sunnuntaina voi yrittää uudelleen.

Useimmat nykypapit saarnaavat ihmisarvon ja oikeudenmukaisuuden sanomaa juuri siten, kun Suuri Opettaja neuvoi. Messussa kannattaa pistäytyä, sinne voi tehdä mieli pian uudestaan. Jos ei muuten, niin kirkkokahvien vuoksi. Ei seurakuntien työntekijöitä kannata vierastaa. Heidän seuraansa voi liittyä vaikkapa ruokkimaan niitä, joilla ei ole ruokaa ja vaatettamaan heitä, joilla ei ole vaatteita. Äiti pyysi pienelle lapselle lämmintä kerrastoa. Olisitko onnellinen, jos voisit toteuttaa äidin toiveen?

Hetero tai homo, mies tai nainen, tai joku muu; Luojan luomia olemme kaikki.  Saimme Luojalta järjen lahjan, sitä kannattaa käyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: