Paavi tahrasi kuvansa

Nykyinen paavi Franciscus on antanut itsestään sympaattisen vaikutelman. Hän mm. julisti rohkeasti Calabrian mahtavan mafian kirkonkiroukseen, mikä oli ennenkuulumatonta.

Toisaalta paavi on myös puhunut kummia, tuominnut lapsettomat parit itsekkäiksi ja ahneiksi. Entä millaisia ne paavin lapsettomat poikakaverit siellä Vatikaanissa ovat? Kaikki eivät saa lapsia, se on monelle suuri suru.

Äskettäin paavin kuva sai ikävän tahran. Chilen matkallaan hän kuunteli ja lohdutti pappien harjoittaman lasten hyväksikäytön uhreja. Pari päivää myöhemmin paavi vaati uhreja todistamaan, että kertomukset olivat tosia! Yksi uhri kysyi olisiko hänellä pitänyt olla selfie-kamera mukana todistaakseen raiskauksen. Yhden piispan suojeleminen oli paaville tärkeämpää kuin tuhansien lasten kärsimykset. Tuhansien pedofiilipappien vuosikymmeniä jatkunut suojelu kautta maailman on ollut kuvottavaa. Samaa hyssyttelyä ja uhrien sairasta piinaamista on esiintynyt meilläkin suljettujen uskonyhteisöjen piirissä.

Meillä kansankirkon suurin ongelma tuntuu olevan homojen ja lesbojen avioliittoon vihkiminen. Miksi asiaa pitää jauhaa vuosikaudet? Moni saattaa lopettaa kirkollisveron maksamisen, kun kyllästyy jaaritteluun ja vihanpitoon.

Maailma huutaa pyyteetöntä hyvän tekemistä ilman median rummutusta ja valonheittäjien loistetta. Tekopyhyys, ahneus ja itsekkyys, jotka johtavat lähimmäisen henkiseen tai fyysiseen alistamiseen ovat kristinuskon vihollisia. Suuri Opettaja oli pelastaja, lasten turva, syntisen, köyhän ja sairaan lohtu, toivon antaja, heikon, halveksitun ja kiusatun puolustaja. Ei kirkko tarvitse imagokonsultteja eikä narsistipellejä kuvansa kirkastamiseksi; heidän mekastuksellaan kuva himmenee ja vääristyy.

Oiva Paloheimon (1910-1973) runo antaa ajateltavaa:

Kristus ja kristitty

Jeesus Kristus, poika Herran,
kulki metsätietä kerran
hymyhuulin, avojaloin
– linnunpoika kämmenellään.
Siitä kulki kristittykin
mustissansa, ilmein mykin,
paheksuvin mielialoin
– seudun synnit sydämellään.
Kohtasivat
ohi astuissaan
tuntematta toistaan kumpikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: